7 Tahun..Anak menangis tiap kali ke Tandas. Ibu Naik Bingung

Sejak lahir, anak Puan Linda yang kini sudah berusia 7 tahun mengalami masalah kurang membuang air besar. Seminggu hanya sekali. Setiap kali ke tandas, 30 ke 45 minit lamanya. Najisnya besar, keras dan berserta darah membuatkan anak kesayangannya sering menangis dan fobia. Puan Linda sangat pilu dan bingung.

 

Adakah perlu tunggu lagi sehingga ia baik sendiri?

 

Tidak. Itu bukan pilihan Puan Linda. Beliau mencuba macam-macam solusi. Yang berkesan sebelum ini adalah ubat dari farmasi. Tapi sampai bila anaknya perlu bergantung kepada ubat?

 

Puan Linda sering nampak kebaikan susu Nouqman di Facebook. Demi kebaikan anak, Puan Linda beli sekotak dahulu.

 

Perubahan sangat ketara. Baru seminggu minum susu Nouqman, dari hanya seminggu sekali telah menjadi dua kali seminggu. Najis lembut.. menghilangkan fobia dan tangisan si anak. Alhamdulillah.. tidak langsung disangka begitu mudah membantu anaknya yang sudah lama derita sembelit.

 

Tapi bukan itu sahaja, Puan Linda juga perasan anaknya kini sangat peramah, tidak berhenti bercakap dengannya. Hairan! Anaknya memang pernah ada masalah Speech Delay dan lebih pendiam. Keceriaan anaknya membuat Puan Linda bertambah syukur kerana Allah menemukan susu Nouqman untuk anaknya.

 

Tapi bagaimana semua perubahan ini boleh berlaku dengan meminum susu Nouqman?

 

Kepentingan Prebiotik dan Probiotik dalam diet seharian

Masyarakat kini kurang peka akan kepentingan Prebiotik dan Probiotik dalam pemakanan seharian. Elemen inilah yang sangat penting untuk kesihatan yang bermula dari Usus. Antara kepentingan utama Prebiotik:

  1. Mengelakkan Sembelit
  2. Membina kesihatan Usus dan Antibodi yang kuat
  3. Memelihara kesihatan jantung
  4. Membantu mengawal paras gula dan kolestrol
  5. Meningkatkan penyerapan mineral terutamanya Kalsium dan Magnesium

Susu Nouqman adalah Susu Kambing dengan formula lengkap bersama Prebiotik Inulin yang telah banyak diuji dan digunakan di peringkat antarabangsa.

 

Kepentingan Nutrisi Lengkap untuk Kesihatan Minda

Pemakanan dengan nutrisi yang lengkap sangat penting terutamanya untuk anak-anak membesar. Ia bukan sahaja untuk kesihatan badan semata, tetapi untuk menyokong pertumbuhan minda. Sekadar makan tetapi tidak seimbang dari sudut khasiat adalah juga tidak tepat. Namun cabaran ibu hari ini adalah kesibukan, masalah anak tidak selera dan picky eater.

Susu Nouqman cuba membantu dengan melengkapkan ruang nutrisi yang lompong dengan menawarkan kebaikan kandungan seperti Omega 3 (DHA,EPA), Taurina, Ginkgo Biloba, Vitamin dan Mineral, Kurma, Kismis dan banyak lagi.

 

Dengan kesihatan yang lebih baik, minda yang lebih cerdas, bimbingan dan didikan yang tepat serta kasih sayang Ayah dan Ibu, pasti anak-anak membesar dengan Ceria dan Gemilang.

 

Nouqman.. Keceriaanmu, Keyakinan Ibu

www.nouqman.com

019-3605242